Designteam

AMELIA CHONG

Amelia är en internationellt prisbelönt industridesigner som tror på och förkroppsligar det breda perspektivet i sin design. Hon föddes i Hong Kong och utbildades i Singapore och Sverige. Som designer har hon erfarenheter från flera stora ledande företag i Asien och Europa såsom Hewlett-Packard i Singapore, Electrolux i Italien och IKEA i Sverige. Amelias ”cross-pollination”-metodik gör det möjligt att utnyttja ett brett register av produktionstekniker, grafik, material och färger. Resultatet blir harmoniska och livfulla designlösningar som föds ur en konstnärlig process som kännetecknas av intellektuellt reflekterande och skarp observationsförmåga. Hon är mycket intresserad av trender och hennes unika design innehåller alltid ett överraskningsmoment.

HARALD HYNELL

Harald har designat några av Bosigns första egna produkter och hans design har kommit att prägla Bosigns utveckling som produktbolag. Hans passion för form, konstruktion, material, och innovativa produktlösningar är nyckelkomponenter i Bosigns designfilosofi. Han hittar sin inspiration i designens fysiska och känslomässiga element. Hur en produkt känns i dina händer eller påverkar dig efter flera års användning är avgörande för hans skulpturala och holistiska metodik. Haralds design ligger bakom flera banbrytande produkter - exempelvis Bosigns Surfpillow och Laptray. Hans fascination för produktdesign smittar av sig och han närmar sig alltid design med ödmjukhet. Ingenting gör honom gladare än att gå in i en affär och upptäcka en produkt som har en genialt enkel funktion, är elegant designad och konstruerad för att hålla länge.

Harald är uppvuxen och utbildad i Sverige och USA. Han har professionella erfarenheter från flera länder, industrier och discipliner. Förutom produktdesign har han jobbat med maskinteknik, kommunikation, branding och marknadsföring på internationella företag som Ericsson och Hewlett-Packard.

JONATHAN MALTZ

Jonathan är en industridesigner med en imponerande meritlista inom design för interiörer, exteriörer, möbler, belysning, livsstil, grafik och förpackningar. Han inspireras av naturliga och konstruerade miljöer, modern konst och det rika arvet från 60-talet. Han dras särskilt till enkelhet och minimalism. Hans design är ikonisk, elegant och minnesvärd. Jonathan hittar sina funktionella lösningar genom att dekonstruera och återuppbygga sina ursprungliga idéer tills det att han får det balanserade och kraftfulla resultat han söker.

Jonathan föddes i England men bodde i Israel under den största delen av hans barndom. Han examinerades på Bezalel Academy for Art and Design i Jerusalem 2005. Nyfikenhet för resor och livet ledde honom sedan till Sverige. Jonathan har designat för Bosign sedan 2009 och deltagit i flera utställningar i Europa – senast DAS Young European Designers i Rom år 2010 och imm i Köln 2009.

SHINWEI RHODA YEN

Shinwei är en Formgivare med en bred erfarenhetsbas inom designområdet, varav prouktdesign, industridesign, visuell kommunikation, grafisk design, varumärkesutveckling och design för hållbar utveckling utgör viktiga delar. Denna mångfasetterade arbetsbakgrund ger henne ett unikt och tankerikt designperspektiv. Hennes arbeten har blivit utvalda till ett antal designutställningar: Stockholm Furniture Fair, the Milan Triennale Design Museum, DWELL Design-Week i Los Angeles, DMY Berlin Design Festival och DECOoh! Fair på Brussels Expo. Hennes verk har också publicerats i böcker om samtida design och i ett flertal internationella designtidskrifter, såsom Vogue Living, AD Architectural Digest och Camino Magasin.

Född i USA och uppväxt i Taiwan. Hon har en Bachelor-examen i industridesign från Chang Gung Universitet i Taiwan och tog sin Master-examen i design vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet. Shinweis erfarenheter från Österländsk och Västerländsk kultur utgör en för henne viktig inspirationskälla.